Imes
Imes
Imes
Imes
Imes
Imes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Stanford

read project description
print   •   close
Stanford

In this 7,000 s.f. residence in Jackson, Mississippi, Tate employed a variety of styles to invoke a range of emotions. Approached by a courtyard, the stucco and stone facade’s complete with turrets resembles an old Norman dwelling. While this style lends the street-side facade an introverted, protective attitude, a Mediterranean-style loggia overlooking a lake creates an extroverted mood on the rear. Within, rooms include an antique stone-and-cabochon paved entrance hall, a dining room with lime-coated paneling, and a massive living room with large French doors opening to the landscape. The dwelling invites residents to take a daily journey through an iron gate into the reassuring enclosure of the courtyard, into the welcoming embrace of the entrance hall, and finally toward the uplifting aspect of the lake.

Read an interview with Ken Tate about the Stanford residence.